PZJ nie zareagował na kryzys? Stanowisko W-MZJ

Data publikacji: 2020-04-15
Konie w stajni, fot. foter.com

Niedawno informowaliśmy o piśmie przygotowanym przez prezesa Polskiego Związku Jeździeckiego Jana Sołtysiaka, w którym poruszono temat m.in. finansów i roli PZJ podczas kryzysu wywołanego pandemią koronawirusa, a teraz swoją odpowiedź przygotował zarząd Warszawsko-Mazowieckiego Związku Jeździeckiego – w dokumencie pojawił się m.in. zarzut o brak reakcji PZJ w tak trudnej sytuacji, choć oczekiwano konkretnej pomocy w zjednoczeniu branży jeździeckiej i zaproponowaniu rozwiązań uwzględniających potrzeby konkretnych osób. Sam list prezesa PZJ uznano za atak na środowisko jeździeckie, a poniżej można zapoznać się z pełną treścią zarządu W-MZJ
Pismo podpisali: prezes zarządu Patrycja Kaczorowska, wiceprezes ds. organizacyjnych Anna Hipsz, wiceprezes ds. sportu Jan Kamiński, skarbnik Michał Pilkiewicz, sekretarz Jacek Ryczywolski, przewodnicząca Kolegium Sędziów W-MZJ Ewa Porębska-Gomółka, przewodnicząca Rady Trenerów W-MZJ Agnieszka Guzowska i członek zarządu Adam Galuba.

tekst i opracowanie: equista.pl, fot. foter.com